Sanayi, girişimcilik, üretim ve istihdam şehri Gaziantep’ten internet medyası adına GAİGAD Başkanı Levent Özkurt’un yer aldığı toplantıda ilgili Bakanlıklar, telif hakları genel müdürlüğü, RTÜK ve TİMBİR’in değerlendirmesi ile duyarlı haber sitesi sertifikası almaya hak kazandı.
DİJİTAL ANKARA’DA BULUŞTU
Kısa adı İMEF olan İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile sürdürdüğü “Kültürel Değerlere ve Telif Haklarına Duyarlı Yerel İnternet Haberciliği” projesi kapsamında gerçekleşen “Ankara Buluşması” ile Türkiye’nin 7 bölgesinden internet temsilcileri bir araya geldi. İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa, yaptığı konuşmada internet medyası dünyasındaki hızlı gelişime dikkat çekti. Basa, sektörün sorunları konusunda bilgi verdi.
Prof. Dr. Zakir Avşar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu internet medyasının önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
BASIN KARTI STANDARTI
Türkiye’nin dört bir yanından internet habercilerinin katıldığı buluşmada, internet habercilerinin basın kartına kavuşması, meslek tanımlarının oluşması ve standartlarının belirlenmesi gibi konularda çalışma yapılarak Türk İnternet Medya Birliği’nin kuruluş süreci ele alındı. TİMBİR kurulması için son düzenlemelerin yapılacak buluşmada ilgili kamu kuruluşlarına ziyaretler yapıldı.
İÇERİK GELİŞECEK
Ankara Buluşması’na katılımcılar arasında Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları yer alırken, internet habercilerinin mağduriyet yaşadığı alanlardan olan telif hakları ile kültür haberciliği konusunda içerik geliştirme ele alındı.
BASA ÖNCÜLÜK ETTİ
İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ATO Başkanı Gürsel Baran, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ile İnternet haberciliği, gazete ve Tv Dernek Başkanlarına brifing vererek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu.
BÜYÜK EMEK HARCADIK
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Bilişim Federasyonu Sözcüsü Dr. Süleyman Basa Ankara Buluşması ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Yaklaşık 1 yıldır Türk İnternet Medyası’nın gelişmesi ve haklarına kavuşması için TİMBİR’i kurmak amacıyla büyük emekler harcıyoruz. Bu çalışmaları yaparken sadece bir araya gelmiyor aynı zamanda eğitimlerle kendimizi geliştiriyoruz. “Kültürel Değerlere ve Telif Haklarına Duyarlı Yerel İnternet Haberciliği” projesi ile 525 internet haber sitesine telif hakları, kişisel verilerin korunması, kültür haberciliği, etik değerler, somut olmayan kültürel miras, güvenli internet eğitimlerini verdik. Eğitime katılan internet haber siteleri “Telif Haklarına Duyarlı Kültür Habercisi” oldular.
Bir Yorum Bırakın