Din görevlilerinin mesleki formasyonlarını geliştirmek ve topluma sunulan din hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, karşılıklı danışmanlık ve destek sağlamak, fakülte öğrencilerinin eğitim düzeylerine katkıda bulunmak ve mesleki eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yeni bir işbirliği protokolü imzalandı.
Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, çalışmanın önemine değinerek, “Dinin doğru öğretilmesi, teori ile pratiğin bir araya getirilmesi, Üniversitesinin şehirle, halka buluşması anlamında önemli bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu eğitime katılacak din görevlilerimize başarılar diliyorum. İnşallah bu eğitimle olduğumuz noktadan bir adım daha ileriye gideriz” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, inanmanın bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “İnsan inanç varlığıdır. İnanmak bir ihtiyaçtır. İnançlar doğru öğretilmezse kendisine başka kanallar arayabilir. Doğru öğretilme adına imzalanan bir protokoldür. Emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, ise sahih bilginin topluma ulaştırılması kapsamında kurumların işbirliğinin önemine dikkat çekerek “Türkiye sahih dini bilginin topluma ulaşmasında üç referans kurum var, İlahiyat Fakültesi, İmam Hatip Okulları ve Diyanet İşleri Başkanlığının yürütmüş olduğu din eğitim ve din hizmetleri. Tabi bu üretilen sahih dini bilginin toplumumuzun geleceği ve istikbali noktasında son derece önemli olduğu aşikâr ama aynı zamanda bu kurumaların işbirliği de son derece önemli. Bugün bu işbirliğini gerçekleştirmek üzere bir protokol imzalıyoruz. Bu protokolle, Üniversitemizin akademik tecrübesinden, bilgisinden istifade ederek yürüttüğümüz din hizmetlerini daha nitelikli daha kaliteli bir hale dönüştürmek istiyoruz. Bu protokol ile personelimiz iki aylık periyodlarla gruplar halinde Üniversitemizde hocalarımızın öncülüğünde hazırlanmış olan seminerlere iştirak edecekler. Günümüzde personelimizin karşılaşmış olduğu dini hayatla alakalı her türlü problemler, etkili iletişim, hitabet ve buna benzer tüm konuları ihtiva eden önemli bir çalışma. Aynı zamanda bizler camia olarak da İlahiyet Fakültesinde eğitim öğretime devam eden öğrencilerimizin mesleğe hazırlanması anlamında kendilerine takviyede bulunmaya çalışacağız” diye konuştu.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus DEMİR de emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Konuşmalar sonrasında dini hizmetlerin öğretilmesine önemli bir katkı sunacak protokolün imzaları atıldı.
Bir Yorum Bırakın