PROF. DR. HALİL TAŞKIN, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYLARI ARASINDA…
Gaziantep Üniversitesi Rektör adaylarından Prof. Dr. Halil Taşkın, süreç içerisinde adaylık için YÖK’e müracaatını yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak rektör atamalarının sonucunu beklediğini ifade etti.
Halen Konya Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde görev yaptığını vurgulayan Gaziantep Üniversitesi Rektör Adayı Halil Taşkın, adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
BAŞARILI BİR KARİYERE SAHİP
Gaziantep’te doğup büyüdüğünü, Gaziantep’i ve GAÜN’ü çok iyi bildiğini vurgulayan Gaziantep Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Halil Taşkın, “Ben Gaziantepliyim. 1973 yılında Gaziantep’in Doğanca Köyünde doğdum, Saçaklı semtinde büyüdüm. Kale altı ve Şirehanında ticaretle uğraşan rahmetli babamın 9 çocuğundan birisiyim. İlk Okulu Aliye Ömer Battal, Ortaokulu İmam Hatip Lisesi ve Liseyi Bahattin Bayraktar Lisesi’nde okudum. Üniversite eğitimimi Konya Selçuk Üniversitesi’nde aldım. Öğrencilik sürecinin ardından eğitim aldığım Üniversite’de yüksek lisansımı yaparak Konya Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitimci olarak göreve başladım. Uzun yıllardan bu yana görev yaptığım Konya Selçuk üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Doğup büyüdüğüm kendi memleketim Gaziantep’e hizmet etmek için ilk adımımızı atarak Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için YÖK’e müracaatımızı yaptık” dedi.
MÜRACATINI YAPTI
Gaziantep üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Halil Taşkın, “Rektör adayları başvurularını 8 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla YÖK’ e yapmış bulunmaktadırlar. Bundan sonraki süreç tamamen rektör adaylarının ilkeli bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın atama kararnamesini beklemektir. Gaziantep Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biridir. Gerek sanayisi gerek sosyal yapısı itibarıyla birçok vatandaşımıza yaşam alanı sağlamaktadır. Böyle bir durumda şehirdeki üniversitelerinde, şehre katkı sağlaması gerekmektedir. Endüstriyel girdisi çok fazla olan bir şehrin Türkiye ekonomisindeki yeri oldukça önemlidir. Gaziantep Üniversitesinin tarihine baktığınız zaman yeni kurulan, gelişmekte olan bir üniversite olmadığını görürsünüz. Gaziantep Üniversitesinin gerek akademik kadroları ile gerek fakülte, yüksekokul, enstitü ve daha birçok bölüm ile lisans ve lisansüstü eğitimdeki sürecini tamamladığını görülmektedir. Bundan sonraki süreçte Gaziantep Üniversitesinin, Eğitim, sanayi ve toplumsal boyutta ülke politikalarına katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Bir Gaziantepli olarak, rektör olmam halinde Gaziantep Üniversitesini, Gaziantepli hemşerilerimize katkı sağlayacak projelere imza atacağım. Örneğin, bunlardan bir tanesi koruyucu sağlık hizmetleri noktasında olacak” şeklinde konuştu.
Bir Yorum Bırakın